Acest site foloseste cookie-uri pentru a ne ajuta sa oferim servicii de calitate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri.
>

Comunicate de presă

Asociația Alcoolicii Anonimi din regiunea Transilvania are o structură nouă

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, a avut loc la Beclean întâlnirea reprezentanților din regiunea Transilvania a Asociației Alcoolicilor Anonimi. Nu întâmplător a fost ales ca loc de organizare orașul de pe Someș, deoarece aici există unul dintre cele mai inimoase și puternice grupuri AA din țară. 

Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de barbați și femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, se finanţează prin contribuţiile propri. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii;  nu dorește să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.  

În Transilvania, Asociația Alcoolicii Anonimi are înființate un număr de 18 grupuri, cu acoperire în majoritatea  reședințelor de județ dar și în alte orașe.  Spre exemplu, în județul Cluj funcționează un număr de 7 grupuri din care 5 în  Cluj- Napoca, unul în Dej și unul în Huedin. Grupuri AA active se mai găsesc în Baia Mare, Oradea, Bistrița, Brașov, Cugir, Timișoara, Arad, etc. De asemenea, regăsim o structură bine organizată a AA și în regiunea Moldova și Muntenia.

Întâlnirea de lucru de sâmbătă a statuat noua conducere la nivelul regiunii Transilvania și a mandatat biroul cu o nouă strategie, mai incisivă, de a aduce informația la nivelul presei și implicit a populației. De asemenea, s-a decis și o strategie de colaborare cu entitățile partenere în promovarea și transmiterea  mesajului, precum spitalele, centrele de tratament, direcțiile locale și regionale de asistență socială, instituțiile de învățământ pre-universitare și universitare, biserica, închisorile și instituțiile judiciare. Ne oferim ca și o potențială resursă în recuperarea din această boală, deviza noastră fiind: „Suntem anonimi, dar nu suntem invizibili!“

Alcoolismului afectează un procent extrem de mare din rândul populației României precum și pe apropiații acestora și aici ne referim în special la membrii de familie. Dramele pe care le trăiesc acești oameni sunt de multe ori duse în tăcere din cauza stigmatului social pe care această boală o are în mentalul colectiv. 

O sărbătoare plină de recunoștință pentru Alcoolicii Anonimi

 

În urmă cu 25 de ani, pe 27 februarie 1991, avea loc prima întâlnire a două femei cu un scop mai puțin obișnuit pentru România de la acea vreme... Scopul era ca să rămână abstinente... Da, erau două alcoolice și așa și-au găsit abstinența! Au găsit un drum nou pentru ele... și în același timp un drum nou pentru alcoolicii din țară! S-a întâmplat aceasta cu toate că proporția femeilor în rândul alcoolicilor de la acea vreme era foarte mică... Însă așa a fost să fie... primul Grup AA din România avea să fie constituit de două reprezentante a sexului frumos. 

 

Străinii prezenți la înființarea acestui grup, vorbeau puțin românește însă... în felul în care vorbesc și își traduc ei... și în loc de primul grup ei ziceau “grupa una”... Și așa i-a rămas numele. Primul grup AA din Romania are numele de Grupa Una. De atunci... Grupul AA "Grupa Una" funcționează fără întrerupere, cu întâlniri săptămânale și stă oarecum la baza întregii comunități AA din România. Cu ajutorul acestui grup s-au înființat prima dată grupurile din București și Piatra Neamț... unde alte două doamne au fost artizane... Este vorba de d-na dr. Doina Constantinescu la București și d-na dr. Rodica Stan la Piatra Nemț medici ce și-au dorit să ajute cu adevărat alcoolicii. A.A.-ul din România este astfel foarte recunoscător implicării determinante a femeii în acest drum al recuperării din alcoolism.

 

Azi, în România, sunt aproximativ 50 de grupuri... cu un număr ceva mai mare de 500 membrii care au aflat că alcoolismul este o boală ce poate fi oprită printr-un program în 12 pași simpli. Da, AA-ul este un program de viață prin care se renunță total la consumul de alcool, în care se păstreză în mod tacit anonimatul membrilor ei și unde aceștia regăsesc o abstinență senină bazată în principal pe onestitate. 

 

Pentru a marca acest eveniment minunat, comunitatea AA din România pregătește lansarea unei cărți cu împărtășiri despre recuperarea a sute de alcoolici din toată România. Acest eveniment este planificat pentru luna Mai a anului curent, iar în perioada 7-9 octombrie vom avea la București Conferința Națională a Serviciilor AA din România ce se va desfășura sub aceleași auspicii de sărbătoare. Vă așteptăm să ne fiți aproape!

 

La mulți ani Grupa Una Timișoara, 

La mulți ani Alcoolicilor Anonimi din Romania!

 

GSO AA ROMANIA 

Intrebări

Probleme cu băutul?

Probleme cu bautul?

Vrei să faci ceva...

...în legătură cu băutul tău? Găsești aici informațiile de care ai nevoie

Mai multe...

Pentru specialiști

Informatii pentru specialisti

Ești un specialist?

... aici poți să găsești informații legate de Alcoolicii Anonimi

Mai multe...

Pentru Mass media

Informatii pentru mass media

Doriți să informați

despre recuperarea prin AA...? aici găsiți câteva date

Mai multe...

Pentru Aparținători

Informatii pentru apartinatori

Există un alcoolic în viața ta?

Găsești aici informații oferite de persoane care au trecut prin ce treci si tu acum. 

Mai multe...

Autentificare