Bună,

 

Aveți angajați care au probleme legate de consumul de alcool? 

 

Vă prezentăm aici unul dintre numeroșii antreprenori, membrii ai organizației noastre, care a fost mai tot timpul ocupat cu afaceri mari, el a angajat și a dat afară sute de salariați. Punctele lui de vedere pot fi folositoare pentru patronii de pretutindeni.

Dar să-l lăsăm pe el să mărturisească:

Am fost cândva director adjunct al unui departament unde aveam în subordine șase mii șase sute de salariati. Într-o zi, secretara vine la mine să-mi spună că salariatul B. – insistă să vorbească cu mine. I-am spus să-i comunice că nu sunt interesat. Îl avertizasem de multe ori că i-a mai rămas o șansă. La două zile după ce l-am dat afară, mi-a telefonat din altă localitate așa de beat că nu putea să vorbească. I-am spus ca a fost dat afară pentru totdeauna și hotărârea-i definitivă Nu peste multă vreme secretara mea s-a întors să-mi spună că de această dată nu-i Dl. B, la telefon, ci fratele D-lui B și ar dori să-mi transmită o veste. Mă așteptam la o rugăminte pentru iertare, dar în schimb aceste vorbe veniră prin receptor: "Vreau să vă spun că B s-a aruncat sâmbăta trecută de la fereastra hotelului. El a lăsat o notă spunând că ați fost cel mai bun director pe care l-a avut vreodată și că nu sunteți de vină nicicum de moartea lui."

Altă dată pe când deschideam o scrisoare ce stătea pe masa mea, căzu o bucată decupată din ziar. Era anunțul de înmormântare al unuia dintre cei mai buni vânzători ce am avut vreodată. După două săptămâni de beție a pus țeava pistolului încărcat în gură și a apăsat pe trăgaci. Îl dădusem afară pentru beție cu șase săptămâni înainte.

Inca o intimplare: Vocea unei femei din Virginia veni abia auzita la telefon. Vroia sa stie daca asigurarea de intreprindere a sotului ei era inca in efect. Cu patru zile in urma el s-a spinzurat in sopron. Am fost obligat sa-l dau afara pentru bautura desi era un om sclipitor, rapid si unul dintre cei mai buni organizatori ce am cunoscut vreodata.

Iata trei oameni exceptionali pierduti de lumea aceasta pentru ca nu am inteles alcoolismul cum il inteleg acum. Si ca o ironie a soartei am devenit si eu un alcoolic! Fara interventia unei persoane intelegatoare as fi putut s-o iau si eu pe urmele lor. Caderea mea a costat comunitatea nestiute mii de dolari, pentru ca se cer bani grei sa educi un om pentru o pozitie executiva. Acest fel de risipa merge mai departe fara nici o ajustare. Noi gindim ca stofa de conducator este facuta dintr-o tesatura ce dovedeste in orice ocazie o intelegere mai buna.

Aproape orice conducator modern simte o obligatie morala pentru binele salariatilor lui si incearca sa se achite cum trebuie de aceste responsabilitati. Ca nu intotdeauna o face pentru un alcoolic, este usor de inteles. Conducatorul se uita la alcoolic ca la un prost de magnitudine. Cind are de a face cu un salariat de o abilitate deosebita de care se poate atasa puternic, patronul tine o astfel de persoana angajata chiar daca are probleme cu bautura mult peste o perioada rezonabila. Unii patroni au incercat orice leac cunoscut. In numai putine instante a dat dovada de nerabdare si intoleranta si noi care am abuzat de bunatatea acestor patroni cu greu putem sa-i acuzam ca ne-au tinut din scurt.

Iata acum un exemplu tipic: Un conducator al uneia dintre cele mai mari institutii bancare din America stie ca nu mai beau. Intr-o zi el imi spune despre un executiv al aceleiasi banci, care din descrierea lui era fara indoiala un alcoolic. Cum mi s-a parut o buna ocazie sa fiu de folos, i-am vorbit doua ore despre alcoolism, boala si i-am descris simptomele si urmarile cit am putut de bine. Comentariile lui au fost: "Foarte interesant. Dar sint sigur ca persoana in cazua a terminat cu bautura. El abia s-a reintors dintr-un concediu fara plata de trei luni, a facut un tratament, arata bine si ca sa fim siguri in Adunarea Generala i-am spus ca-i ultima lui sansa."

Singurul raspuns pe care l-am putut da a fost ca daca o persoana a urmat un anumit patern, el va face curind o betie mai mare ca oricind inainte. Era inevitabila pentru mine intrebarea daca nu cumva banca ii facea persoanei in cauza o nedreptate. De ce sa nu-l aduca in contact cu unul din grupurile noastre de alcoolici? In acest fel ar avea o sansa. I-am spus ca am stat fara bautura aproape trei ani cu toate ca am trecut prin greutati pe care noua oameni din zece nu pot sa le treaca fara sa-si bea mintile. Cel putin sa-i oferim posibilitatea sa asculte povestea mea. "O, nu" a zis prietenul meu, "acest om fie ca s-a lasat de baut, fie ca a ramas fara servici. Daca el are vointa si curajul tau, el va trece examenul."

Am vrut sa-mi ridic miinile in descurajare pentru ca nu am putut sa-l fac pe prietenul meu bancher sa inteleaga. El pur si simplu nu putea sa creada ca fratele lui executiv suferea de o boala serioasa. Nu am avut altceva de facut decit sa astept.

Pina la ora actuala omul a avut o recidiva si a fost dat afara. Dupa ce l-a dat afara noi l-am contactat. Fara multa vorba el a acceptat principiile si procedurile care ne-au ajutat pe noi. El este fara indoiala pe drumul insanatosirii. Acest incident ilustreaza lipsa de intelegere a bolii de care sufera alcoolicul in realitate si faptul ca patronii nu cunosc masurile pe care le pot lua cu mult beneficiu ca sa salveze salariatii bolnavi.

Daca dumneata (ca patron) doresti sa ajuti ar trebui sa nu iei in consideratie experienta dumitale personala cu bautura. Fie ca sunteti un bautor de calibru mare, un bautor moderat ori un abstinent, puteti avea opinii puternice si chiar prejudecati. Cei ce beau moderat pot sa fie mai iritati de un betiv decit un abstinent poate fi. Bind ocazional si intelegind propriile tale reactii, este posibil ca sa le extrapolezi la un alcoolic a carui intelegere si reactie este cu totul alta. Ca bautor moderat tu poti lua o bautura sau o poti lasa in pace. Oricind vrei tu-ti poti controla bautul. Intr-o seara tu poti face o betie moderata, dimineata te scoli, iti scuturi capul si te duci la lucru. Pentru tine alcoolul nu-i o problema. Tu nu vezi de ce ar putea fi o problema pentru altul si sa incerci sa-l salvezi pentru ca este mai slab sau mai prost.

Cind ai de a face cu un alcoolic, faptul ca este slab, prost si iresponsabil pe tine te irita. Chiar cind intelegi boala mai bine iritarea ta poate sa creasca.

O privire, cu atentie, la alcoolicul din intreprinderea ta este de multe ori iluminanta. Nu este alcoolicul de obicei sclipitor, repede la minte, cu imaginatie si placut? Cind este treaz, nu lucreaza el din greu si are dibacia de a face totul bine? Daca el are aceste calitati si nu bea nu-i profitabil sa-l retii? Nu trebuie oare sa i se dea aceeasi consideratie ca altor salariati bolnavi? Merita el salvat? Daca concluzia este ca da, fie din motive umanitare ori de servici ori amindoua, atunci urmatoarele sugestii ar fi de folos.

Poti tu sa neglijezi faptul ca ai de a face cu obisnuinta, incapatinare ori lipsa de vointa? Daca aceasta iti prezinta dificultate, recitind capitolele doi si trei, unde boala alcoolicului este discutata in detaliu poate fi foarte folositor. Tu ca om de afaceri trebuie sa stii ce-i de facut inainte de sconta rezultatele. Daca ajungi la concluzia ca salariatul tau este bolnav, poti oare sa-l ierti pentru ceea ce a facut in trecut? Pot absurditatile lui sa fie uitate? Poti tu sa intelegi ca el a fost victima unei gindiri intortocheate direct cauzata de actiunea alcoolului asupra creierului lui?

Imi amintesc foarte bine socul ce am simtit cind un doctor proeminent din Chicago mi-a spus de cazuri unde presiunea fluidului spinal a fracturat creierul. Nu-i de mirare ca alcoolicul devine irational cind bea. Cine nu ar deveni irational cu un creier asa de inflamat? Bautorii normali nu-s afectati in acest fel si nici nu pot sa inteleaga aberatiile alcoolicului.

Salariatul tau probabil a incercat sa ascunda numeroase rani dintre care unele foarte urite. Ele pot sa fie dezgustatoare. Iti va veni greu sa intelegi cum un om ce pare deasupra mediei poate fi usor de incurcat. Aceste rani, nu conteaza cit de grave, pot fi puse in general pe seama actiunii anormale a alcoolului asupra mintii alcoolicului. Alcoolicului care cind nu bea este uneori un model de cinste, atunci cind bea sau isi revine dupa un chef va face lucruri de necrezut. Dupa aceea el se va simti teribil de vinovat. Aproape intotdeauna aceste fapte cunoscute din antichitate nu indica nimic mai mult decit o conditie temporara.

Nu inseamna ca toti alcoolicii sint cinstiti si drepti cind nu beau. De buna seama nu-i asa si astfel de oameni adesea ne pot insela. Vazind intentia ta de a intelege si a ajuta, unii alcoolici vor incerca sa profite de pe urma bunatatii tale. Daca tu esti sigur ca salariatul tau nu vrea sa se opreasca din baut, este mai bine sa-l dai afara si cu cit mai curind cu atit mai bine. Nu-i faci nici o favoare tolerindu-l. dindu-l afara poate sa devina o blagoslovire pentru el. Poate fi tocmai pedeapsa de care are nevoie. Stiu in cazul mei particular ca orice facea intreprinderea nu ma putea opri si atita timp cit mi-am mentinut pozitia nu am putut intelege cit de serioasa era situatia mea. Daca m-ar fi dat afara luind masura ca sa fiu prezentat cu solutia din aceasta carte, ma puteam intoarce la ei sase luni mai tirziu un om insanatosit.

Sint multi alcoolici care vor sa se opreasca din baut si cu ei cind nu beau poti sa ajungi departe. Tratarea cu intelegere a cazurilor lor va plati inzecit.

Poate ca tu deja ai un astfel de salariat in minte. El vrea sa se lase de baut si tu il ajuti chiar daca este vorba numai de o fapta buna. Acum cind stii mai mult despre alcoolism intelegi ca el este bolnav mintal si fizic. Tu esti de acord sa – i treci cu vederea trecutul. Sa presupunem ca facem o incercare de acest fel:

Spune-i ca stii despre betiile lui si ca trebuie sa se opreasca. Spune-i ca-i apreciezi calitatile, ca nu vrei sa-l dai afara, dar nu poti sa-l tii daca el continua sa bea. O atitudine ferma in acest moment a ajutat pe multi dintre noi.

In continuare poti sa-l asiguri ca nu intentionezi sa-i faci lectura, morala sau sa-l condamni; ca daca ai facut-o in trecut a fost din cauza lipsei de intelegere. Daca-i posibil, arata ca nu-i porti ranchiuna. La acest punct poate ar fi bine sa-i spui ce stii despre boala alcoolismului. Spune-i ca el este o persoana grav bolnava de o boala poate fatala si intreaba-l daca vrea sa se faca bine? Tu trebuie sa-l intrebi pentru ca multi alcoolici fiind drogati si deformati, nu vor sa se lase. Dar vrea el? Vrea el sa faca pasii necesari si sa se submita la orice ca sa se insanatoseasca si sa se opreasca din baut pentru totdeauna?

Daca el zice da, crede el ce zice, ori inauntrul lui crede ca te-a pacalit si ca dupa odihna si tratament va putea avea din cind in cind citeva pahare fara sa-l prinzi? Un astfel de alcoolic trebuie probat in intregime. Incearca sa vezi daca nu se inseala pe el insusi incercind sa te insele pe tine.

Fie ca tu mentionezi aceasta carte ori nu depinde de tine. Daca el incearca sa cistige timp si gindeste ca poate bea din nou, chiar numai bere, el mai bine este lichidat dupa urmatoarea betie pe care alcoolic fiind mai mult ca sigur o va face. El ar trebui sa inteleaga aceasta cu seriozitate. Fie ca ai de a face cu un om care poate si vrea sa se faca bine, fie ca nu. Daca nu vrea, de ce sa-ti pierzi timpul cu el? Masura poate fi drastica, dar este de obicei cea mai buna.

Dupa ce te-ai asigurat ca salariatul tau vrea sa se insanatoseasca si ca va merge pina in pinzele albe ca sa o faca, poti sugera un plan de actiune definitiv. Pentru multi alcoolici care beau sau care abia-si revin dupa o betie crunta, o anumita masura de tratament fizic este de dorit, chiar imperativ. Problema tratamentului fizic trebuie desigur lasata pe mina doctorului. Oricare ar fi metoda, obiectivul este sa-i curete mintea si corpul in intregime de efectele alcoolului. In miini competente. Aceasta rareori dureaza mult sau devine costisitor. Salariatul ar cistiga daca-i adus intr-o conditie fizica incit poate gindi normal si nu mai duce dorul alcoolului. Daca-i propui o astfel de metoda, va putea fi neceasar sa-i avansezi costul tratamentului, cu clarificarea ca orice cheltuiala va fi mai tirziu scazuta din salariul lui. Este mai bine pentru el sa fie responsabil din plin.

Daca el accepta oferta, trebuie specificat ca tratamentul fizic este numai o mica parte a intregului proces. Desi tu ii poti oferi cea mai buna atentie medicala, el trebuie sa inteleaga ca trebuie sa accepte o schimbare totala a obiceiurilor. Ca sa te lasi de baut, se cere o transformare a gindirii si atitudinii. Noi trebuie sa plasam insanatosirea deasupra oricarei prioritati, pentru ca fara a ne face bine noi am fi pierdut si servici si familie.

Poti tu avea incredere deplina ca salariatul se va recupera? In timp ce sintem la subiectul de confidenta, poti adopta atitudinea ca in ceea ce te priveste aceasta este o problema strict personala si ca abandonarea alcoolului si tratamentul ce trebuie urmat nu vor fi niciodata discutate cu altii fara aprobarea salariatului? Ar fi bine sa ai o discutie pe larg cu el cind se reintoarce de la tratament.

Dar sa ne reintoarcem la subiectul de baza al acestei carti: Cartea contine sugestii detaliate dupa catre salariatul poate rezolva problema lui. Pentru tine unele din ideile continute sint noutati. Poate ca tu nu esti de acord cu metodele pe care le sugeram. Nici prin gind nu ne trece ca oferim ultimul cuvint in aceasta privinta, dar in ceea ce ne priveste pina acum metodele au adus rezultate bune pentru noi. In fond, nu esti tu interesat mai mult in rezultate decit in metode? Fie ca salariatului tau ii place sau nu, el va invata tristul adevar despre alcoolism. Aceasta nu-l va rani citusi de putin, chiar daca el nu va accepta solutia noastra.

Noi sugeram sa aduci cartea aceasta la atentia doctorului care va avea grija de salariatul tau de-a lungul tratamentului. Daca cartea este citita in timp ce pacientul este oarecum refacut dar depresat, el va intelege mai usor conditia in care se afla.

Noi speram ca doctorul sa-i spuna pacientului adevarul despre conditia sa, oricare ar fi ea. Cind pacientul este prezentat cu acest volum, este bine sa nu i se spuna ca trebuie sa se supuna acestor sugestii. Pacientul trebuie lasat singur.

Tu pariezi, desigur, ca prin schimbarea atitudinii tale plus continutul acestei carti sa iasa pasenta. Uneori iese, alteori nu.

Dar noi stim ca daca tu perseverezi, procentajul de succes iti va justifica perseverenta. In timp ce activitatea noastra se largeste si numarul nostru creste, noi speram ca salariatii dumneavoastra cu probleme sa fie pusi in contact cu unii dintre noi. Intre timp sintem siguri, foarte mult poate fi indeplinit prin folosirea acestei carti.

La reintoarcerea de la tratament a salariatului tau, vorbeste cu el. Intreaba-l daca a gasit raspunsul. Daca el se simte liber sa vorbeasca despre problemele lui cu tine, daca el stie ca-l intelegi si nu te va supara cu nimic prin ceea ce el vrea sa-ti spuna, el probabil va fi gata pentru un inceput rapid.

In legatura cu aceasta, poti tu ramine netulburat daca incepe sa-ti spuna lucruri socante? El de exemplu iti va spune ca a falsificat decontul de cheltuieli ori ca a planificat sa-ti fure cei mai buni clienti. In fond, el poate sa-ti spuna totul, in cazul in care el a acceptat solutia noastra, care dupa cum se stie cere o sinceritate riguroasa. Poti tu sa dai totul la o parte ca pe o afacere proasta si sa incepi proaspat de la inceput cu el? Daca el iti datoreaza bani, ar trebui sa-i ceri in rate, daca poti.

Daca el vorbeste de situatia lui familiara, tu fara indoiala poti face sugestii ajutatoare. Poate el sa vorbeasca franc cu tine atita timp cit nu minte ori incearca sa-si critice colegii. Cu un astfel de salariat si o astfel de atitudine, va veni o loialitate nemuritoare.

Cei mai mari dusmani ai alcoolicilor sint resentimentul, gelozia, invidia, frustratia si frica. Oriunde oamenii se asociaza sa faca o afacere, va fi rivalitate si din aceasta se va forma, intr-o anumita masura, o politica de birou. Noi alcoolicii uneori avem impresia ca altii incearca sa ne traga in jos. Adesea, aceasta nu-i adevarat, dar uneori faptul ca bem va fi folosit ca o interpretare politica.

intimplare imi vine in minte cind un individ malitios facea mereu bancuri "prietenesti" despre betiile crunte ale unui alcoolic. In acest fel, el in mod secret imprastia vesti. In alt caz, un alcoolic a fost trimis la spital pentru tratament. Numai putin au stiut despre aceasta la inceput, dar intr-un scurt timp vestea s-a raspindit prin intreaga intreprindere. In mod natural, acest incident au diminuat sansele de recuperare a pacientului. Patronul poate de multe ori sa protejeze salariatul in cauza de astfel de povesti. El nu trebuie sa fie partinitor, dar intotdeauna poata apara pacientul de o provocare rau intentionata sau o critica nedreapta.

Ca si clasa, alcoolicii sint oameni energetici. Ei muncesc mult si se distreaza mult. Salariatul tau trebuie sa fie de o natura buna. Fiind oarecum slabit si pus fata-n fata cu reajustarea fizica si mintala la o viata fara alcool, el va munci exagerat de mult. Tu trebuie sa-i tai din dorinta de a lucra saisprezece ore pe zi; va trebui sa-l trimiti sa se mai distreze din cind in cind. El va dori sa ajute alti alcoolici si ocaziile pot sa apara in timpul orelor de lucru. Va fi de folos daca i se va lasa o anumita latitudine. Astfel de munca este necesara pentru a-si mentine noua conditie de insanatosire.

Dupa ce salariatul a stat fara bautura citeva luni, tu poti sa-i folosesti serviciile cu alti salariati ce-ti fac greutati prin faptul ca beau cu singura conditie ca ei sa fie de acord ca a treia persoana sa participe la discutie. Un alcoolic care s-a insanatosit si detine o pozitie nu prea importanta, poate vorbi cu mai putin risc cu un salariat cu o pozitie mai buna. Fiind pe nivele diferite, el niciodata nu va incerca sa-i fure postul.

Salariatul tau poate fi crezut. Experienta trecuta cu scuze de toate felurile in mod natural a creat suspiciune. Daca sotia telefoneaza spunind ca-i bolnav, concluzia ta automata va fi ca iar a baut. Daca intr-adevar a baut si totusi incearca sa se lase, el va spune adevarul, chiar daca aceasta ar insemna sa-si piarda serviciul. El stie ca trebuie sa fie cinstit daca vrea sa supravietuiasca. El va fi bucuros sa stie ca nu te framinti din cauza lui, ca nu esti suspicios si nici nu incerci sa-i organizezi viata in asa fel ca sa-l feresti de tentatia de a bea. Daca el urmeaza programul de insanatosire in mod constiincios, el poate sa se duca oriunde serviciul il cere.

In cazul in care se imbata chiar numai o data, tu trebuie sa decizi daca sa-l mai lasi sau nu sa mearga in delegatie vreodata. Daca te convingi ca nu-i serios, fara indoiala trebuie sa-l dai afara. Daca dimpotriva esti sigur ca face tot ce poate sa se lase de baut, tu poti sa-i dai inca o sansa. Dar tu sa nu-ti faci nici o obligatie sa-l tii, pentru ca obligatia a fost deja tinuta.

Poate ca tu doresti sa faci inca ceva. Daca intreprinderea este foarte mare, poti da cartea aceasta la al doilea strat de executivi. Lasa-i sa inteleaga ca nu cauti rica alcoolicilor din intreprindere. Acesti executivi adjuncti sint adesea intr-o pozitie dificila. Salariatii din subordinea lor sint adesea prietenii lor. Dintr-un motiv sau altul, ei protejeaza acesti alcoolici, sperind ca lucrurile se vor indrepta de la sine. Adjunctii adesea isi pun in pericol pozitiile lor incercind sa ajute alcoolici ce trebuiau sa fie dati de mult afara, or cel putin sa le fi dat oportunitatea de a se indrepta.

Dupa citirea acestei carti, un adjunct poate merge la un astfel de salariat si sa-i spuna cam asa. "Uite care-i treaba, Ed: Vrei sa te lasi de bautura sau nu? Tu ma pui pe mine intr-o postura proasta de fiecare data cind tragi cite o betie. Nu-i drept pentru mine sau pentru firma. Am invatat cite ceva despre alcoolism. Daca tu esti un alcoolic, tu ai o boala foarte grava. Tu te comporti ca un astfel de bolnav. Firma vrea sa te ajute sa-ti rezolvi problema si daca esti interesat exista o solutie. Daca o folosesti, trecutul va fi uitat si faptul ca te vei duce la tratament nu va fi observat. Dar daca tu nu poti ori nu vrei sa te lasi de baut, mai bine demisionezi.

Adjunctul tau poate sa nu fie de acord cu continutul acestei carti. El nu trebuie sa fie si chiar daca este el nu trebuie sa o arate alcoolicului de care se ocupa. Dar cel putin el intelege problema si nu va mai fi pacalit de promisiuni ordinare. El va fi capabil sa ia o pozitie cu acest salariat care va fi fara indoiala dreapta. El nu va mai avea in continuare motive sa acopere pentru un salariat alcoolic.

Se ajunge la urmatoarea concluzie: Un salariat nu trebuie dat afara din servici numai pentru ca este alcoolic. Daca el vrea sa se lase de baut, trebuie sa i se ofere o sansa reala. Daca el nu poate sau nu vrea sa se lase de baut atunci trebuie concediat. Exceptii sint putine.

O astfel de solutionare va realiza citeva lucruri: Va permite reabilitarea unor oameni buni. In acelasi timp nu vei simti remuscarea de a te descotorosi de cei ce nu pot ori nu vor sa se opreasca. Alcoolismul poate cauza organizatiei tale pagube considerabile in irosirea timpului, a oamenilor si reputatiei. Noi speram ca sugestiile noastre te vor ajuta sa pui stavilar la o drenare uneori foarte serioasa. Noi gindim ca sintem bine intentionati cind te grabim sa pui capat acestei risipe si sa le dai salariatilor tai valorosi o sansa de insanatosire.

Acum citva timp s-a facut o incercare cu un vice-presedinte al unui mare concern industrial. El a remarcat: "Sint foarte bucuros ca voi v-ati lasat de baut. Dar regulamentele de ordine interioara ale acestei firme este sa nu ne amestecam in viata particulara a salariatilor nostri. Daca un salariat bea asa de mult incit rezultatele lui sufera, il dam afara. Nu vad cum voi ne puteti ajuta, dupa cum vedeti, noi nu avem nici o problema cu alcoolul. "Aceasta intreprindere cheltuie in fiecare an milioane de dolari pentru cercetare. Costul este o fractiune de procent al productiei. Ei au statiuni de recreere. Au asigurare sociala. Au un interes real umanistic si profesional in bunastarea salariatilor. Si totusi ei cred ca nu au probleme cu alcoolismul.

Poate ca acasta este o atitudine tipica. Noi care am vazut cu totii multa vreme viata de intreprindere, cel putin din unghiul alcoolului, nu avem decit sa zimbim la opinia sincera a acestui gentleman. El ar putea sa fie socat daca ar sti cit de mult il costa alcoolismul intr-un an. Aceasta intreprindere poate avea numerosi alcoolici ori alcoolici potentiali. Executivii unei firme mari au adesea o idee vaga despre cit de prevalenta-i problema aceasta. Chiar daca tu crezi ca firma ta nu are probleme cu alcoolul, vei obtine rezultate bune daca o ai in vedere pentru viitor, vei putea face descoperiri interesante.

Desigur, acest capitol se refera la alcoolici, oameni bolnavi si deranjati. Ceea ce vicepresedintele, prieten al nostru, avea in mintea lui, era betivul naravas si chefliu. Cit priveste regulamentul lor interior, este fara indoiala sanatos, dar el nu cunoaste deosebirea dintre chefliu si alcoolic.

Nu ne asteptam ca salariatului alcoolic sa i se dedice un timp si o atentie disproportionate. El nu trebuie transformat intr-un favorit. Salariatul bun care se recupereaza, nu si-ar dori asa ceva. El va munci foarte mult si-ti va multumi pana pe patul de moarte.

Astazi sunt patronul unei firme mici. Am doi salariati alcoolici ce produc mai mult decit cinci altii. Dar de ce nu? Ei au o atitudine noua si au fost salvati de la o moarte sigura. Am gustat cu placere fiecare moment petrecut in aducerea lor pe drumul bun.

– Noi vom fi bucurosi dacă ne scrieți și mai ales dacă vă putem fi de folos... Accesați pagina noastră de Contact