În curând, vei fi înapoi, acolo, în lumea reală. Vei constata că este aceeaşi lume, cu aceleaşi vechi probleme.

Indiferent unde trăieşti, vei continua să ai parte din plin de aceste probleme. Plus, acea problemă care poate face ca toate celelalte să pară mult mai mari decât sunt în realitate.

Nu eşti singura persoană care are de înfruntat problema băuturii. Suntem cam 2.000.000 care nu mai suntem singuri. 

În 1935, doi bărbaţi au văzut cum alcoolul le-a ruinat viaţa. Ştiau că-i va ucide dacă nu se vor opri din băut. Voiau să se oprească, dar nu puteau să o facă singuri.

Familiile, prietenii şi doctorii lor nu o puteau face pentru ei. Nici o pierdere personală sau calamitate nu era destul de mare, nici o ameninţare, tratament sau vindecare destul de puternice încât să facă pe vreunul din ei să se oprească din băut. Nici voinţa nu-i ajuta. Promisiunile nenumărate şi sincere făcute lor înşişi erau încălcate mereu – cu ocazia acelei prime băuturi.

Fiecare dintre cei doi bărbaţi a fost diagnosticat ca un alcoolic incurabil. Mai rău, se vedeau pe ei înşişi ca fără speranţă. Până când s-au văzut unul pe altul. 

Printr-o coincidenţă stranie, s-au întâlnit şi au început să-şi împărtăşească experienţa similară cu alcoolul. Au constat că îşi înţelegeau problemele mai bine decât o făceau familiile, prietenii şi doctorii lor. Această înţelegere reciprocă le-a dat puterea, de care aveau nevoie disperată, de a respinge acea primă băutură care totdeauna îi ducea la dezastru. 

Treptat, noua putere dobândită le-a redat speranţa în viaţă şi viitor. Au trăit să împărtăşească experienţa lor cu alţi aşa numiţi alcoolici incurabili. 

Astăzi, asociaţia Alcoolicii Anonimi este alcătuită din circa 2.000.000 de bărbaţi şi femei care, odată, s-au simţit tot atât de fără de speranţă. Continuăm sa ne întrunim în mod regulat ca să ne împărtăşim unul altuia experienţa, puterea şi speranţa. Viaţa noastră de zi cu zi e mult mai bună acum decât era înainte. Şi fiecare dintre noi a trebuit să-şi pună întrebarea: “Şi acum ce-i de făcut:?”

Trăim şi ne întrunim peste tot şi la diferite ore ale zilei. Sperăm că vei vrea să stai de vorbă cu unul dintre noi când vei ieşi din izolare. Te aşteptăm, fiindcă cineva a aşteptat la rândul lui pentru fiecare dintre noi. Şi acest lucru a determinat întreaga schimbare. O listă a grupurilor din țară o găsiți aici: https://grupuri.aaromania.ro/meetings/