Despre Anonimatul din AA la nivel media

 

Avem un singur obiectiv primordial: sa ne pastram abstinenta si sa-i ajutam pe cei care ne cer ajutorul sa ajunga la abstinenta.

Nu suntem reformatori si nu suntem afiliati la nici un grup, la nici o cauza, la nici o orientare religioasa.

Nu vrem sa propovaduim abstinenta de la bautura in lume. Nu desfasuram nici o campanie de recrutare de noi membri si nu dorim sa impunem punctul nostru de vedere in privinta alcoolismului, dar ne impartasim experienta de bautori problema atunci cand suntem solicitati.

In comunitatea noastra sunt barbati si femei de toate virstele, din cele mai variate medii sociale, economice si culturale. Unii dintre noi au baut multi ani inainte de a-si da seama de neputinta lor in fata alcoolui. Altii au avut norocul sa constate, mai devreme in viata sau in cariera de bautori, ca nu mai puteau controlau bautul.

Alcoolismul n-a avut pentru toti aceleasi consecinte. Unii ajunsesera adevarate epave inainte de a deveni AA. Altii si-au pierdut familia, bunurile, respectul fata de sine, devenind vagabonzi in marile orase. Iar altii au zacut de nenumarate ori prin spitale si inchisori. Au adus ofense serioase societatii, familiilor lor, patronilor si lor insisi.

Sunt printre noi oameni care n-au fost niciodata internati in spitale sau in penitenciare: oameni care nu si-au pierdut nici pozitia sociala, nici familia. Dar chiar si acestia au ajuns sa constate ca alcoolul ii impiedica sa duca o viata normala. Cand si-au dat seama ca nu mai pot trai fara alcool, au cautat si ajutor prin metoda AA. Sunt reprezentate in comunitatea noastra toate marile religii si credinte; multi dintre reprezentantii acestora au ajutat la cresterea comunitatii noastre. Exista si membri atei sau agnostici. Ca sa devii AA, nu este necesar sa apartii unei religii sau sa crezi intr-o doctrina anume.

Ne uneste o problema comuna: -alcoolul. Prin intalniri si discutii, si ajutand impreuna alti alcoolici, ne mentinem abstinenta si ne invingem impulsul de a bea care ne-a dominat in trecut existenta.

Nu ne credem singurii posesori ai raspunsului in problema alcoolismului. Stim ca programul AA da rezultate pozitive in cazul nostru si, cu putine exceptii, l-am vazut actionand asupra tuturor celor nou-intrati printre AA care doreau onest si sincer sa inceteze bautul.

Printre AA, am invatat cateva adevaruri despre alcoolism si despre noi insine, Adevaruri care par sa fie cheia abstinentei noastre.

Pentru noi, abstinenta a devenit necesitatea numarul unu.

Atat timp cat mesajul nostru de speranta poate fi diseminat prin publicatiile dumneavoastra suntem bucurosi sa impartasim experienta noastra.

 

Respectam din plin mass media si asteptam si noi sa ne fie respecatata anonimitatea la nivel personal si de grup.