Scrisoare anonimă către mass-media

Biroul serviciilor generale al Alcoolicilor Anonimi

- Aprilie 2014

 

Alcoolicii Anonimi

O notă de a vă spune "Vă Mulțumim" -  un gând de cooperare și în CONTINUARE

În primul rând, dorim să ne exprimăm recunoștința profundă pentru dumneavoastră. De la începutul A.A.-ului încă din 1935, membrii noștri au recunoscut că simpla transmitere a mesajului de la om la om nu este suficientă pentru a face cunoscut mesajul programului plin de speranță pentru recuperarea multor persoane care încă suferă de alcoolism. Mass-media publică/privată a fost o parte vitală a acestui efort, iar astăzi estimăm că există mai mult de 2 milioane de persoane ce sau recuperat cu succes cu ajutorul Alcoolicilor Anonimi ce există acum în mai mult de 180 de țări.

În al doilea rând, vă mulțumim că ne-ați respectat anonimatul și vă solicităm ca în continuarea bunei noastre colaborări să cooperați cu noi în menținerea anonimatul pentru membrii AA. Principiul anonimatului este un principiu de bază al comunității noastre. Cei care sunt reticenți în a căuta ajutorul nostru pot depăși frica lor, dacă aceștia sunt încrezători că anonimatul este respectat... În plus, și, probabil, mai puțin înțeles, tradiția noastră a anonimatului acționează ca o reținere pentru membrii AA, amintindu-ne că suntem un program de principii, nu personalități, și că nici un individ membru AA nu se poate presupune a acționa ca un purtător de cuvânt sau lider al comunității noastre. În cazul în care un membru AA este necesar a fi identificat în mass-media, vă rugăm să folosiți numai prenumele lui (de exemplu, Ioan S. sau Amalia F.) și să nu folosiți fotografii sau imagini electronice în care fețele membrilor pot fi recunoscute.

Din nou, dorim să vă mulțumim pentru buna colaborare și cooperare ce s-a păstrat și continuat de-a lungul anilor. Cei care doresc să afle mai multe despre comunitatea noastră, despre felul în care AA-ul funcționează sunt bineveniți pentru a ne vizita la oricare dintre grupurile noastre sau puteți să consultați aici această secțiune "pentru mass-media". Comunitatea noastră nu exprimă nici un fel de părere cu privire la chestiuni referitoare la diverse controverse publice, dar suntem bucuroși să vă oferim informații cu privire la AA pentru oricine care le solicită.

 

Cu sinceritate,

 

Comitetul de informare a publicului

al Alcooliciilor Anonimi