Povestea fiecăruia dintre noi dezvăluie, în general, cum am fost, ce s-a întâmplat şi cum suntem acum. Dacă aţi hotărât că vreţi şi dumneavoastră ceea ce avem noi şi sunteţi dispus să mergeţi până în pânzele albe ca să obţineţi acel ceva, atunci înseamnă că sunteţi pregătit să faceţi anumiţi paşi. Pe unii dintre aceştia, noi am refuzat să-i facem, din încăpăţânare. Credeam că vom putea găsi o metodă mai uşoară, mai puţin drastică. Dar n-am găsit... Aici sunt cei 12 pași pe care noi i-am parcurs și care sunt sugerați ca program de însănătoșire.

 

 

 

Noii veniți nu sunt rugați să accepte sau să urmeze acești Doisprezece pași în totalitatea lor dacă nu se simt dispuși sau nu pot să facă acest lucru...

De obicei, li se va cere să păstreze o minte deschisă, să participe la întâlniri la care alcoolicii recuperați descriu experiențele lor personale în obținerea sobrietății și să citească literatura AA descriind și interpretând programul AA.

Membrii AA vor sublinia, de obicei, noilor veniți că numai băutorii cu probleme pot, în mod individual, să determine dacă sunt sau nu alcoolici.

În același timp, se va arăta că toate mărturiile medicale disponibile indică faptul că alcoolismul este o boală progresivă, că nu poate fi vindecată în sensul obișnuit al termenului, ci că poate fi "arestată" prin abstinență totală de la alcoolul de orice formă.